Filter
–

Waadpak voor het forelvissen
Het vissen op forel gebeurt vaak wadend (vissen terwijl je in het water staat). Vanuit het water kun je dicht bij de vis komen en op plekken vissen waar je anders niet kunt komen. Een goed waadpak of lieslaarzen zijn dan geen overbodige luxe. Om te voorkomen dat je nat wordt, om je lichaam warm te houden en te beschermen. Maar welk pak kies jij voor het vissen op forel?
Neopreen waadpak
Neopreen is het meest gebruikte materiaal voor waadkleding. Neopreen is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker je pak, hoe warmer het is. Dikker materiaal gaat in de regel ook langer mee. Wel maakt dit het pak aanzienlijk stugger. Kies dus voor een dik pak (5 mm of meer) wanneer de watertemperaturen laag zijn. Omdat deze stof niet ademt zul je flink zweten op warme dagen.
PVC waadkleding
Een andere keuze is PVC. Dit materiaal is heel soepel en laat de temperatuur van het water goed door. Zijn de temperaturen hoog, dan is een PVC pak in de meeste gevallen een stuk prettiger. Ook dit materiaal ademt niet maar dit is minder erg wanneer het pak zelf niet zo warm is. PVC-pakken zijn in de regel ook een stuk goedkoper. Maak jij alleen in de zomermaanden gebruik van een pak of wil jij het snel aan of uit kunnen trekken dan is dit een goede keuze.
Lieslaarzen
Hoef jij niet al te diep te waden, dan kun je ook kiezen voor lieslaarzen. Deze laarzen lopen - zoals het woord al zegt - door tot je liezen. Met een gesp zijn deze laarzen vast te maken aan je riem waardoor ze niet afzakken. Lieslaarzen zitten comfortabel en je krijgt het niet snel te warm. Bovendien zijn ze erg gemakkelijk aan te trekken. Bovendien zijn ze zowel verkrijgbaar in neopreen of PVC uitvoering.