Filter
–

Hoofdlijn roofvissen kopen
De hoofdlijn is de schakel tussen jou en de vis. Het is daarom belangrijk dat je er blind op kunt vertrouwen. Vooral bij het vissen op roofvissen. Je kunt kiezen uit 3 verschillende soorten lijnen, namelijk nylon, fluorocarbon en een gevlochten hoofdlijn. Ieder type lijn heeft haar voor- en nadelen en is dus goed in te zetten voor specifieke doeleinden. Bij ons heb je online een ruim keuze aan lijnen zodat er altijd wel een geschikt product te vinden is voor jouw visserij.
Gevlochten lijn
Gevlochten lijn, ook wel braid genoemd is de meest gebruikte hoofdlijn bij het vissen op snoek, snoekbaars en baars. Gevlochten lijn is namelijk vele malen sterker en heeft vrijwel geen rek. Door deze eigenschappen voel je iedere beweging van je kunstaas en kun je meteen reageren op een aanbeet. Een nadeel van deze lijn is dat hij snel beschadigd wanneer je langs scherpe obstakels schuurt. Gevlochten hoofdlijn is verkrijgbaar in verschillende diameters, kleuren en lengtes.
Nylon
Voor het vissen met kunstaas is nylon misschien niet de beste keuze. Er zit namelijk aardig wat rek in nylon. Zo heb je op een meter lijn al snel 20 cm rek! Hierdoor voel je op afstand niet wat er gebeurt aan de andere kant van je lijn. Toch wordt het voor de statische visserij (doodaas) nog best veel gebruikt. Ook leent nylon zich heel goed als voorslag. Dit zijn de laatste paar meter van je hoofdlijn. Nylon is namelijk minder goed zichtbaar en het is heel slijtvast. Het zal dus minder snel knappen wanneer het langs scherpe voorwerpen (takken, mosselbanken enz.) schuurt.
Fluorocarbon
Wil je dat je lijn helemaal wegvalt onder water, kies dan voor fluorocarbon. Dit type lijn laat namelijk licht door waardoor het vrijwel onzichtbaar is onderwater. Ook is fluorocarbon heel zwaar waardoor het snel afzinkt naar de bodem. Omdat het zo zwaar is, werpt het minder prettig maar daarentegen is het wel erg slijtvast. Om deze reden wordt het ook heel vaak gebruikt voor het maken van stingertjes of onderlijnen. Ook wordt fluorocarbon veel gebruik bij het vissen met crankbaits en in veel
gevallen twitchbaits. Dit is juist vanwege de rek in dit materiaal. Het
geeft namelijk heel veel demping tijdens zowel het binnenvissen als het
drillen van een vis wanneer je toch wat strakkere hengels moet
gebruiken.